17 martie 2010

Amurg

Seria Amurg (Twilight) de Stephenie Meyer cuprinde 4 parti - Amurg, Luna nouă, Eclipsa şi Zori de zi.

Mi le-a imprumutat colega mea Liana. Nu eram prea convins ca o sa imi placa o poveste cu vampiri (ei ii plac filmele de groaza), dar mi-am invins teama si m-am apucat de citit.

Povestea m-a surprins placut - nu este ceva complicat, este usoara de citit si m-a absorbit cateva nopti :) .

Prima jumatate a fiecarui volum a inceput mai incet, si a repetat ideile si sentimentele personajului principal din volumele anterioare. M-a facut sa sar cateva pasaje (pagini :D ) ca sa ajung la partea interesanta.

Apoi a urmat o actiune intensa care m-a tinut in priza pana noaptea tarziu la fiecare volum.
Am avut noroc ca nu am primit toate volumele deodata, astfel ca am putut sa iau o pauza intre ele.

Bella, personajul principal se indragosteste de vampirul Edward Cullen si vice-versa. Mi-a placut cum autoarea a detaliat emotiile si atractia sangelui lui Edward si a celorlalti vampiri, precum si lumea lor mai speciala.

Nu a fost nici o imagine mai sangeroasa sau mai plastica cum m-am asteptat, iar partea de actiune, mai ales in ultimul volum, a fost de nota 10.

3 comentarii:

  1. Nu stiu daca tu stii, dar chiar in momentul asta la HBO este difuzat - a cata oara - primul episod din serie - TWILIGHT (2008). Si daca te straduiesti, gasesti pe net si NEW MOON (2009):D

    La mine pe unul din bloguri gasesti si coloana sonora din prima parte a filmului. Imi place Blue foundation - eyes on fire, sau Paramore - Ddecode, sau Thom Yorke - Hearing damage.


    In alta ordine de idei, s-a terminat Battlestar, dar a inceput Caprica. Cauta Miniseria - de fapt e un singur episod de vreo doua ore, apoi gasesti si cele 7 episoade aparute pana acum. Informatii AICI

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat sa vad Twilight si m-a umflat rasul cand am vazut niste vampiri de rasul curcilor.

    Erau dati cu prea mult fard :). Tot filmul pare o copie foarte proasta si neinspirata a povestii.

    Daca nu citeam cartea, filmul ma nedumerea complet.

    RăspundețiȘtergere