13 decembrie 2009

Lumea fluviului

Am citit primul volum din "Lumea fluviului" - "Fluviul vietii" ("To Your Scattered Bodies Go" 1971) de Philip Jose Farmer.

Am imprumutat cartea de la o colega, care o avea de la tatal ei, care se pare ca doreste sa citeasca si el urmatoarele parti :)

Am citit recenzii despre aceasta serie. Untele favorabile, altele circumspecte. Pe mine ma intriga insa subiectul - o multime de oameni care au murit in diverse perioade istorice reinvie pe o misterioasa planeta strabatuta de un fluviu imens.

Prima parte - Fluviul vietii - are ca personaj principal pe exploratorul Richard Burton. Se dovedeste ca el este unul din cei cativa oameni care vor juca un rol important in aflarea misterului reinvierii.

Se pun intrebarile - de ce au fost oamenii reinviati si de catre cine. Oare este o a doua sansa data de Dumnezeu, sau niste entitati extraterestre vor sa le studieze comportamentul? Totul se transforma intr-o cautare personala a lui Richard Burton urmand fluviul pana la izvoarele sale.

Romanul are si elemente de aventura, actiune astfel incat te tine in priza pana la sfarsit. In plus este destul de subtirel :) pentru gustul meu.

Astept promotii, concursuri, prieteni pentru a putea citi si celelalte parti :). Poate un cadou de Mos Craciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu